Skrivet av: dreamalive | juni 21, 2008

Glad Midsommar med Delfiner

SPIRIT GALEN PÅ STORA DELFINER I FLODMYNNING I ATLANTEN:

..Så nu har ni hört hur det låter ombord på Siska…
GLAD MIDSOMMAR!
RÍO GUADIANA!
Vi har kommit kommit fram till Río Guadiana som är gränsfloden mellan Spanien och Portugal. Det luktar pinjeträd från den portugisiska sidan, men vi drar ut på nöjet och har hållt oss på spanska sidan i Ayamonte. Fint här. Och vi behövde köpa en portugisisk gästflagga, eftersom den flaggan vi hade är mycket större än vår svenska hemmaflaggan..
Med tidvattnet går vi vidare upp i floden om en timme, för att under helgen utforska så omtalade och bland seglare populära Guadiana så långt in i landet vi kan komma.
Nästa helg ska vi på portugisiskt megabröllop med stora släkten.

Och sedan bör vi hitta en lösning på hur vi ska komma hem,
vilket vi ännu inte alls har klart för oss hur det ska gå till.

VÄRLDSOMSEGLARBRÖLLOP
För ett år sedan firade vi midsommar i Dyvig i Danmark. Motorn slutade fungera, och vi hade just blivit påkörda av en tysk fiskebåt som bröt av vårt bogspröt och segelfäste. Känns fantastiskt att vi trots den början på resan har lyckats komma hit. Det bästa i Dyvig var människorna vi umgicks med där. Värdsomseglare Peter Mathiesen som tillverkar Aries Vindroder i Danmark, och hjälpte oss installera vårt Aries vindroder,
-Och blivande världsomseglaren Christian Schmoll från Tyskland som vi blev så goda vänner med.

Christian gifte sig nyligen med Leena, samma dag som de lämnade sin hemmahamn för en världsomsegling. Peter Mathiessen överlämnade brudgummen och bruden till varandra, och gästerna på avskedsfesten fick en överraskning, eftersom bröllopet var en hemlighet. De har avancerat snabbt på sin resa, trots problem med transportstrejken (som är slut nu) och fiskare som vägrade släppa in dem i de franska hamnarna pga sin strejk(!), så att de fick vända över till England, och därifrån utgå för sin resa över Biscaya. De hade en mycket tuff överfärd, men är nu i norra Spanien, och vi hoppas på något sätt hinna träffa dem innan de ska över Atlanten till slutet av sommaren.
Här är deras film med, delfinerna i Biskaya och deras hemsida – Molinaris.

Och nu när vi har internet ombord i Alcoutim, som vi firat och firar midsommar i, kan jag lägga in detta för här är perfekt på alla sätt och vis; vackert, varmt, vänligt, återfunna seglarvänner från Almerimar, billiga café och gratis internet, och mycket mer som får komma i nästa inlägg om att
VI HAR KOMMIT HEM TILL PORTUGAL!

Annonser

Responses

 1. Tjenare era galningar, glad midsommar på er. Fy f-n vad häftigt att få se er hemsida – har tyvärr ej tittat innan. Sitter här och dränker sorgerna i rom tillsammans med fam Borko. Nästa gång så hänger vi med. Dean håller på att beställa en HR 62. Själv vill jag ha en Regina 49, inte så glupsk som Dean!! Samtidigt verkar ni haft det trångt och mysigt under er färd. Fantastiskt att ni dels tatt beslutet att åka, sen gjort det och slutligen verkar ni ju ha allt ert goda humör kvar! Ser fram emot en mysig dajt med er när ni kommit hem. Puss och kramar från oss alla till er alla Tycka lill

 2. Grattis till ett år på en fantastisk resa.

  🙂

 3. Hello !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  deve ser lindo estar assim com os golfinhos… que experiência espectacular…

  não percebo nada do que está escrito 🙂
  mas percebi Portugal… espero vos ver em breve!

  beijinhos
  boa viagem

 4. Eunice 🙂 and everybody waiting in Portugal:
  We are in Portugal, in Alcoutim, by río Guadiana,
  and I´m waiting for Nuno to write something, and he says he needs to take a photo of him with the Portuguese flag and then write…this didn’t happen yet.., and if it doesn’t;
  we’ll hire a car and arrive in Almeirim on Friday evening for the wedding, and then leave to Ayamonte on Tuesday morning. While we are solving the transportation home to Sweden, we think we’ll pass some time by the Algarve coast, anchoring by Tavira etc. Welcome to visit us onboard Siska :-)..
  It’s more than hot here..! Going for a river bath now :-)!
  J

 5. Gävle 08-06-28

  Jenny!

  Det är roligt att följa er resa! Du är en driven berättare.

  Jag har forskat om sjömän och sjökvinnor på 1800-talet och följt många av dem jorden runt. Den svenska flaggan kallades lite vanvördigt för ”The Peasoup Flag” på grund av den ständiga livrätten ombord, soppa på gula ärter. Fläsket släpades i en mahognybur efter fartyget för att bli mindre salt. ”The Swedish Flag” var någonting helt annat. Istället för att hissa flagg kunde ett svenskt fartyg skicka upp kockan på däck med sina fladdrande kjolar.

  I den gamla skolan nere vid korset i Kågeröd hade jag gymnastik och slöjd. Även överläraren Hulteberg hade tjänstebostad där. Jag hade honom bara i matematik och mest minns jag honom för hans rultiga tax som alltid låg under hans kateder. Hans dotter hette nog Gunilla och gick ett par tre klasser över mig.

  En gång råkade jag köra omkull din mamma Maria på isen Möllarps damm när hon bara var ca 6 år. Jag var 14 eller 15. Vi spelade ishockey och hon hade kommit inskrinnande på banan. Hon tog absolut ingen skada av det här men jag höll nästan på att bli nedslagen av din morfar Runo. Han blev fly förbannad på mig och hötte med knytnävarna och fintade slag och framhöll att han varit tyngdlyftare. Jag kommenterade lite stillsamt att jag inte var någon vanlig hantel. Det var naturligtvis inte rätt metod att lugna en orolig fader men på den tiden tog jag mindre hänsyn till människors sårbara känsloliv än jag gör idag.

  Sail on!

  Ingvar Henricson

 6. Tack Ingvar! Många tack!
  Alldeles underbart med en så överraskande, oväntad och intressant hälsning på bloggen!!
  Roligt att få höra historier från förr.
  Och ovärderligt att få veta lite kring min egen familjs historia av någon som träffat dem!
  Uppskattar jag verkligen 🙂

  Tack till alla er som hälsar på på bloggen!

  =)

  Många soliga hälsningar från oss!

  Jenny


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: