Skrivet av: dreamalive | april 23, 2008

Oasys of the Spaghetti-westerns

Jamen nu är allt helt perfekt! Det har slutat blåsa, men vi är ändå kvar i Almerimar, för här är så många, många trevliga och intressanta seglare, och rätt mycket fester också. De flesta har övervintrat här och ska vidare ut på världsomsegling (Nuno vill med). Så länge har de varit här, att de som är musiker t.o.m. bildat ett band. De spelade på en avskedsfest igår. Men nu tror jag inte de som skulle åka åker än, Bente, Arnd och lilla Siri – www.bluewatersailors.com, för Arnd har svårt att slita sig från alla vänner och allt som man kan få gjort här. Och så låter det bland många. Några dagar till skadar inte :-). I övermorgon är det en födelsedagsfest. Det blir en härlig blandning språk på festerna. Några ska vidare mot Röda Havet, några ska ut över Atlanten, och ett holländskt par ska till Senegal. Det här med Senegal är en intressant historia som Nuno nappat på inför framtiden, för det finns en motsvarighet till Läkare Utan Gränser, dvs Segel Utan Gränser –www.voilessansfrontieres.org.
Och jag håller på och målar om däck, så några dagar till är helt perfekt.
Hoppas hinna ikapp lite på bloggen också.

OASYS, MINI-HOLLYWOOD, SPAGHETTI-WESTERN, FORT BRAVO
Vi börjar med Spaghetti-westerns-Mecka i öken utanför Tabernas där vi var under dagarna i Almería. Snopet upptäckte vi efter en bra dag med barnen att det fanns två ställen till i närheten där de flesta filmerna spelas och spelats in. Kolla www.fortbravo.es (endast spanska versionen verkar fungera i nuläget), dit vill vi nästa gång, mer kultigt. Oasys, i High Chaparral stil, där vi var är gjort för familjeutflykt med barnen, och helt lyckat för det, med diverse shower under dagen. Nedan följer Tassas filmer från cancan-showen och från papegoj-showen. Det var ara-papegojor som räddats från vanvård och sedan dresserats. Väldigt charmiga fåglar med glimten i ögat.


Och här är lite fler bilder från en bra dag. Kan säga att om man inte har bil är det rätt omständigt att ta sig dit, men med lite planering, bussar och en bit taxi samt hemkomst mitt i natten, så gick det fint.

desert_Tabernas.jpg
desert_Tabernas_.jpg kaktus2_oasys.jpg surikater_oasyszoo.jpg tiago_oasys_.jpg tabernas_spaghetti-western.jpg western-show_2.jpg oasys_1.jpg oasys_mini-hollywood.jpg tiger_oasyszoo.jpg

kaktus1_oasys.jpg jenny_oasys_.jpg tiger_oaysyszoo_.jpg oasyszoo_.jpg kaktus3_oasys.jpg cancan-show_oasys.jpg

projektor-jenny_oasys.jpg oasys_1.jpg

western-show_1.jpg

(Har uppdaterat med defin-bilder i högerlisten.)

Annonser

Responses

 1. Olá 🙂

  bem, só percebo algumas coisas pelas fotos…

  gosto dos cactos e dos suricatas… são animais bem engraçados :-p

  boa continuação e have fun!!!!!!!!!!

 2. Hej på er go vänner!
  Vad skönt att allt känns bra nu. Hoppas det fortsätter. Ni har haft det blåsigt coh nu ska vi också får det blåsigt om öronen. På söndag lämnar vi Edinburgh, Skottland. Överfarten till Danmark eller Norge tar 3 dygn. Tyvärr ska det blåsa storm på Nordsjön på tisdagen så vi får se om vi måste segla söderut mot Helgoland istället för att undgå det värsta ovädret.

  Ha det bra!

  Kramar,
  Micke & Mia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: