Skrivet av: dreamalive | januari 16, 2008

Åtta tjurar senare

spanishbull.jpg Så är vi tillbaka i Barcelona, efter en trettontimmars färd från Atlantsidan av Iberiska halvön till Medelhavet. Vi trodde vi hade gjort Siska lättare genom att ta med saker till Portugal och lämna där, men på återvägen var vi hopplöst fullastade, och vattenlinjen på Siska är ett minne blott. Barnen var dolda i packning, och ovanpå satt Spirit och höll utkik ömsom somnande på min axel eller Nunos.
bil-sov.jpg

inthecar.jpg

Halvvägs var de spanska bilförarna lika förvånade som de svenska är varje år över att när det snöar får man ta det lugnt på vägbanan. Jag fotograferade snön i farten och plötsligt stod det poliser i motivet. Innan jag han skilja på bilder och verklighet hade vi åkt förbi.

spanishhighway1.jpg

spanishhighway2.jpg

spanishhighway3.jpg

spanishhighway4.jpg

spanishhighway5.jpg

spanishhighway6.jpg

spanishhighway7.jpg

spanishhighway8.jpg

När vi mötte nästa olycka med folk som stod och tittade plus pekade ner för bron, så var jag redan helnervös. Bilen uppe på bron hade barnleksaker.
spanishhighway9.jpg
Obehagligt att vara en bricka i trafikspelet och inte veta vem som åker ut näst.

Vi lever, och vi har firat vår sjuttonårsdag tillsammans, på juldagen. Har blivit bättre på att leva tillsammans med varandra än någonsin förr under den här resan. Alldeles för lite sex men massor med kärlek. 🙂

nunojennylove.jpg

Därefter besökte vi Palacio de Pena i Sintra utanför Lissabon, och jag och Tassa utsåg det till vårt favoritpalats med sina överdådigt blandade romantiska stilar:

sommarpalatset.jpg

jennytiagotassa_castelo.jpg

Portugal var blandat kallt och varmt och vi njöt gott av semester från semestern.

fireplace.jpg

Familj och vänner till hundra procent morgon middag kväll och natt. Här är Tiago med sina bästa vänner Tomás och Afonso som är tvillingar och tre dagar yngre än Tiago. Söner till min bästa vän i Portugal; Cecilia. Beijos!

tomstiagoafonso.jpg

Jag bytte ut blodet i kroppen mot apelsinjuice av färskpressade apelsiner från trädgården, och Tassa hittade en mini-clementin. Mamma/ farmor/ svärmor såg till att vi aldrig gick hungriga och lagade sin så goda mat med mycket kärlek.

orangedrinking.jpg

miniclementin.jpg

Sedan längtade vi tillbaka till havet och semester från semesterns semester, fast det känts konstigt med dessa förflyttningar mellan så olika världar..

siska_barcelona.jpg Mycket trångt att vara tillbaka på Siska, och samtidigt underbart skönt att vakna med ljudet från hav och båtar.

spirit_orrius.jpg Vi har hälsat på Jorm och Ann-sofie igen i Orrius, och vi har fått superb guidning av Jorm i och utanför Barcelona. Särskilt de åttatusen år gamla gruvorna i Gavà var svindlande med en yta av tvåhundraåttio fotbollsplaner – som upptäcktes först på sjuttiotalet vid byggandet av nya lägenheter. Jorm arkeolog var stammis där :-). En viss lyx att ha en guide som vet allt och dessutom får parkera på närmsta platsen; handikapp-parkeringen. Tusen tack till Jorm och Ann-Sofie för dagar vi sparar i minnet för alltid. Idag har Jorm visat oss militärhistoriska museumet uppe på Montjuic med fantastisk utsikt, och därefter Gaudís mästerverk som vi så klart Älskar! Tiago har köpt halsband av en colombian i Park Guell som jag bjudit till Kågeröd till Nunos förtret, hehe :-).

Det lustiga är att i Portugal säger alla att vi har det så bra för att vi kommer från den svenska vällevnadsstandarden, och i Sverige anses vi som är här nere vid Medelhavet ha det så bra i värmen.. Tror inte många portugiser skulle vilja byta levnadsstandard med oss på våra knappa metrar över vattenytan, och särskilt varmt är det heller inte ;-).

Vi har meddelat universum om att vi är redo för utmaningen det innebär att hantera tre miljoner euros, och hoppas på resultat redan i januarimånad lagom till Nunos födelsedag :-).

Kramar och positiva tankar från oss!

prayingcandles.jpg

Obs! Har nytt system för bloggandet som jag inte är riktigt klok på ännu. Klickar ni på bilderna så kommer de upp i större version och där går det att se alla bilder som funnits i texten under resan. Uppdaterar snarast med fler bilder i högerlisten oxå, de bilderna finns inte med i texten. Och välkomna att kommentera genom att klicka på ”comments” alldeles här undertill!

Annonser

Responses

 1. Heeej. Äntligen ett livstecken från er! Skönt att ni är tillbaka i båten igen så att vi får hänga med vidare ut i Europa!!
  Må gott, Cicci, Jocke och kidsen

 2. Hej på er och välkomna tillbaka!
  Det var skönt att få prata med er (Nuno) på telefon och höra att ni har det bra! Här hemma är det lite mildare nu men vi är inte i närheten av vad ni verkar ha att döma av bilden på Siska.

  Mia är igång och har börjat ringa efter kunder och efter två samtal offererade hon 3 jobb!! Snacka om säljare! Nya namnet är NaviText och hemsidan blir klar om ett litet tag. Jag säger till när den är färdig.

  Ha det nu fortsatt mysigt på Siska och en god tur på havet!

  Kramar,
  Micke

 3. Våra vänner!

  Önskar er lycka på färden.

  Kram
  Sara

 4. Hej igen!
  Sitter precis och chattar med Tiago samtidigt som jag läser om era äventyr. Ska snart sätta mig vid symaskinen, projektet barnrum fortsätter!!!
  Det är så skönt att höra att ni har det så bra. Kommer ni komma till fler vänner som ni stannar längre hos eller är det kört med fler brev???

  Ska skriva mer till er i helgen. Kramis


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: